27 Ekim 2020

Değerli Emeklimiz,

Her yıl Ekim, Kasım aylarında koruyucu tedbirler kapsamında yapılması ön görülen Grip (Influenza) aşılarına bu yıl Pandemi nedeniyle yoğun talep söz konusu olmuştur. Beklenen bu talep fazlalığının özellikle aşı olması gereken risk gruplarının aşıya ulaşmasını engelleyeceği düşüncesiyle T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından aşıların sadece kendileri tarafından temin edileceği ve kendi belirledikleri kurallar kapsamında uygulanacağı bildirilmiştir. Herhangi bir özel ya da resmi hastaneye aşı bulundurma, uygulama yetkisi verilmemiştir. Bu kapsamda herkes için bir risk grubu değerlendirmesi yapılarak, oluşturulan risk skorları e-nabız sistemine işlenmiştir.

Bu aşamada sadece e-nabızda “Influenza için risk grubundasınız, aşı olabilirsiniz” ibaresi bulunan kişiler aşıyı yaptırabileceklerdir. Aşıya ulaşmak için de kişilerin bağlı oldukları Aile hekiminden renkli reçete tabir edilen özel reçete sistemine giriş yapmaları istenecek, sisteme reçetenin girişi yapıldıktan sonra eczaneye gidilecek, eczanelerden bu reçetelere istinaden aşı talep edecektir.

Bu uygulama doğrultusunda sistem sadece resmi kanallardan işleyecek ve özel ya da resmi hekimler/hastanelerce yazılacak reçetelerle aşı temini mümkün olmayacaktır.

Mensuplarımızın aşı temini için öncelikle e-nabızdan durumlarını kontrol edip uygunlukları varsa bağlı oldukları resmi Aile hekimine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Gelişmeler yakından takip edilmekte olup, ilerleyen günlerde süreç ve iş akışında değişiklik olması halinde bilahare Sizlerle paylaşılacaktır.

Bilgi edinmenizi rica eder,  tüm emeklilerimize aileleri ve sevdikleri ile birlikte sağlık ve esenlik dolu günler dileriz.