Değerli Emeklilerimiz,

Coronavirüs Pandemisi nedeniyle günlük alışkanlıklarımızın ve rutinlerimizin değiştiği, evlerden uzaktan erişim ile çalışmalar, konferans görüşmeler, toplantılar, eğitimler yapılması gibi yeni yeni uygulamaların  hayatımıza girdiği bu dönemde, sağlık hizmetleriyle ilgili olarak da farklı hizmet seçeneklerinin hastalara sunulmaya başlandığı;  bu kapsamda  özel sağlık kurumlarınca hastaya konfor sağlayan “Online Muayene, E-Doktor, Online Doktor, Görüntülü Muayene “  olarak adlandırılan bu ve benzeri hizmetlerin uygulamaya alındığı, sağlık kurumlarınca kendi internet sitelerinde bilgilendirmeler yapıldığı,  portföylerindeki takipli hastalarına e-posta ve SMS ilettikleri  bilgimiz dahilindedir.

Bu ve benzeri uygulamaların, bugün itibariyle henüz sağlık sektöründe genel kabul görmüş tedaviler arasında yer almadığı; başta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olmak üzere özel sigorta şirketlerince de ödenmediği, diğer geri ödeme kurumlarınca değerlendirme süreçlerinin devam ettiği bilinmektedir.

Sağlık hizmetleri temininde, hastaların sağlık kurumlarına başvurularının esas olduğu, bu konudaki tedavilerin sağlık yardımı uygulama esaslarımız uyarınca ödenebileceği, tıbbi bir zorunluluk barındırmayan hastaya konfor sağlayan uygulamaların ise Bankamızın  mensuplarına sunduğu ayrıcalıklı özel uygulamalar kapsamında yer aldığı  göz önünde bulundurularak, içerisinde olduğumuz coronavirüs pandemisi nedeniyle bu döneme özgü olarak mensuplarımıza ve sağlık yardımlarından yararlanan aile bireylerine aşağıda yer verilen esaslar uyarınca belirtilen sağlık hizmeti seçeneklerinden yararlanma imkanı sağlanmıştır. Buna göre;

·        04 Mayıs 2020 tarihi itibariyle tüm çalışanlarımız, emeklilerimiz ve sağlık yardımlarından yararlanan aile bireyleri için Bankamız Sağlık Merkezlerinde görev yapan kurum hekimlerimizden  Online/Görüntülü Doktor Görüşmesi hizmeti alınabilecek;  hastalara  rahatsızlıkları kapsamında  ve tıbbi etik kurallar çerçevesinde uygun olacak tedavi planları oluşturulabilecek,  gerekmesi halinde kurum hekimlerimiz tarafından farklı dallarda uzman hekimlere  yönlendirmeler  yapılabilecektir.  Söz konusu hizmetten yararlanmak isteyenler  Bayındır Sağlık Grubu’nun  7 gün 24 saat hizmet veren 0 850 911 0 911 numaralı Çağrı Merkezini aramak suretiyle hafta içi her gün (resmi tatiller hariç olmak üzere)  mesai saatlerinde kurum hekimlerimiz için kişi bazlı randevu kaydı oluşturabileceklerdir.

·        Kurum hekimlerimizce farklı branş hekimlerine yönlendirme yapılan hastalar ile hali hazırdaki rahatsızlıkları kapsamında özel takip gerektiren hastalardan;

Sokağa çıkma yasağı getirilen 20 yaş altı, 65 yaş ve üzeri hastalar ile yaş sınırlaması olmaksızın kronik hastalığı bulunan kişiler, sağlık ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Bayındır Sağlık Grubuyla yapılan iş birlikteliği kapsamında diğer uzmanlık gerektiren dallar için hastanenin sunmuş olduğu “Online/Görüntülü Doktor Görüşmesi“ hizmetinden faydalanabileceklerdir.

Belirtilen kriterleri taşımayan mensuplarımız ve aile bireylerinin, kurum hekimlerimiz tarafından planlanamayan tedavilerinde, anlaşmalı sağlık kurumlarına yada tercih ettikleri sağlık kurumlarına müracaat etmeleri esas olup, bu kişilerin online/görüntülü doktor görüşmesi seçeneğini tercih etmeleri halinde ücretleri Bankamızca ödenmeyecektir.

·        Kurum Hekimlerimizden  ve  Bayındır Sağlık Grubunda görev yapan hekimlerden alınacak  “Online/Görüntülü Doktor Görüşmesi hizmetleri için; Bayındır Sağlık Grubu’nun 0 850 911 0 911 numaralı Çağrı Merkezi aranmak suretiyle randevu alınabilecektir.

·        Psikiyatrist/Klinik Psikologlardan alınacak sağlık hizmetlerinde,  herhangi bir yaş ve rahatsızlık kriteri olmaksızın Bayındır Sağlık Grubu’na bağlı hastanelerde Nisan ayı içerisinde devreye alınan   online/görüntülü doktor görüşmesi  hizmetine  devam edilecek ve ayrıca bu branşlar özelinde diğer sağlık kurumlarından da benzer şekilde  hizmet alınabilecektir. Anlaşmalı sağlık kurumlarından alınacak hizmetlerde anlaşma koşulları geçerli olacak, anlaşmasız sağlık kurumlarından alınan hizmetlerde ise  Bankamız uygulama esasları ve fiyatları dikkate alınacaktır.

·        Psikiyatrist/Klinik Psikologlar dışındaki diğer branşlar için  farklı sağlık kurumlarından alınan hizmetler  Bankamızca  karşılanmayacaktır.

·        Özellikli ve acil durumlarda evde sağlık hizmeti veren özel sağlık kurumlardan alınabilecek hizmetler  (muayene, enjeksiyon, serum/sonda  takılması/çıkarılması vb. hizmetler) sağlık yardımı uygulamalarımız doğrultusunda değerlendirilerek,  fatura mukabilinde ödenebilecek;   yol ücreti,  özel hizmet farkı  vb.  şekilde adlandırılan fark ücretleri Bankamızca karşılanmayacaktır.

Yaşadığımız bu zorlu dönemi el ve gönül birliğiyle en kısa sürede aşacağımız inancıyla, hiçbirimize, ailelerimize, sevdiklerimize en küçük bir zarar gelmemesi temennisi ile sağlık ve esenlik dolu günler dileriz.